Ervaringen

Wie kan er beter vertellen wat onze trainingen opleveren dan onze cursisten zelf?

“Jullie hebben ons met de ABC trainingen en de ‘Coaching on the Job’ enorm geholpen om met een andere bril te leren kijken naar kinderen met moeilijk verstaanbaar gedrag. En vooral ook hoe wij daardoor een andere mindset ontwikkelden en een andere benadering hebben leren toepassen. Daar plukken wij (en belangrijker de kinderen) nog elke dag de vruchten van.”

Carla Hilbink

Directie SO ‘t Reliëf, Enschede

Januari 2022

“Wat maken jullie toch altijd veel op een luchtige, met bloedserieuze boodschap, manier veel los in ons team. Heerlijk om te zien en te ervaren dat het weer gonst van de methodiek en onze visie op het pedagogische klimaat weer is opgefrist en bevestigd! Nogmaals dank voor de fantastische inspiratie van gisteren!”

Judy Broekhuis

Directie SO Het Mozïek Almelo, onderbouw 

September 2021

“Een training die je van begin tot eind aanzet om actief te luisteren en mee te doen. Aanreikingen die je direct in de begeleiding van de leerlingen wil inzetten/proberen. Bedankt maar weer!”

Marleen

Leerkracht Bouwsteen

“Dit cijfer (10) geef ik bijna nooit en ik ben heel kritisch, maar wat een fijne, praktische en gelijk toepasbare training! Ik merk dat ik veel minder in conflicten en discussies beland en het positiever afloopt! Zowel privé als op mijn werk. Heel fijn!”

Leerkracht basisonderwijs

“Saskia en Maud brengen informatie op een prettige manier over, via spel, gesprek en evaluatie. Dit helpt mij nog meer inzicht en handvatten te krijgen tijdens mijn werk waardoor niet alleen de kinderen maar ook ik niet over grenzen ga!”

Leerkracht cluster 4 jonge kind

“Een goede training die uitgaat van een positieve en objectieve basishouding. De training vergrootte mijn kennis en ik heb andere vaardigheden aangeleerd gekregen. Tevens een positieve bijdrage aan de teambuilding. De cursusleiders weten het op een deskundige en humoristische manier te brengen.”

Directeur VSO Enschede

Meer ervaringen

van tevreden leerkrachten, onderwijsassistenten zorgmedewerkers en directieleden

“Super leuke cursus! Praktische info, met humor gebracht.”

Leerkracht SO school


“Eyeopener. Hoe je met ‘simpel’ gedrag escalaties kunt voorkomen!”

Leerkracht Speciaal basisonderwijs


“Jullie enthousiasme en positiviteit maakt de training volgens mij extra pakkend en boeiend. Erg leuk! Jullie doen jullie werk duidelijk met erg veel plezier.”

Leerkracht regulier basisonderwijs


“Dank Maud & Saskia! Zeer prettige manier van presenteren, fijne reader en zeer toepasbaar. Blij dit gevolgd te hebben.”

Leerkracht Speciaal basisonderwijs


“Fijne actieve trainers, niet saai. Fijn ook jullie eigen ervaringen uit de praktijk. Dat is fijn, omdat het jullie heel erg mens maakt en je zelf ook wat uit de perfectie stapt.”

Medewerker zorgboerderij


“Heel goed overgebracht! Prettige sfeer gecreëerd! Veiligheid aanwezig om dingen te bespreken! Bedankt!”


Docent praktijkonderwijs

“Bewustwording dat dingen zeggen/benoemen in sommige situaties totaal geen zin heeft. Gedrag duidelijk stoppen.”

Medewerker zorgboerderij


“Zeer praktisch, direct toe te passen! Zeer effectief!!!”

Leerkracht/ IB-er


“Heel fijn dat jullie heel praktisch te werk gaan, jullie stellen ons op gemak en ik voel me vrij om dingen aan te geven en te vragen. Bedankt dames.”

Groepsleerkracht


“ABC training biedt voor een ieder die met groepen kinderen werkt verhelderende inzichten en krachtige toepassingstechnieken; voor onderwijs en zorg!!!”

Gertjan Dokter, Ambulant begeleider/coach


“Ik heb veel aan deze training gehad. ik kan nu veel professioneler te werk gaan. Dankjewel!”

Laura, pedagogisch medewerker zorgboerderij


“Inspirerend, vakkennis, bruikbaar in de praktijk. leuk team dat goed op elkaar is ingespeeld, een eenheid die de ABC met hart en ziel overbrengt! Bedankt en succes.”

Leerkracht


“Super leuke, interessante cursus. Absoluut niet saai! Je wordt bewust van hoe het is met de cliënt en je eigen handelen. Ook word je creatiever in oplossingen en flexibeler!”

Leerkracht Meander Losserhof


 

“Leerzame en leuke cursus met de nodige humor. Die voor elk onderwijzend mens inzichten en handvatten kan bieden.” 

Onderwijsassistent OCR


“Spelenderwijs kennis vergroten! Door aanpak blijft kennis beter hangen en kom je op een prettige manier in gesprek met collega’s over moeilijke onderwerpen.”

Leerkracht


“Ik vind vooral ook de manier waarop collega’s zich tot elkaar en cliënten verhouden erg leerzaam om te zien.”

Evelien Groote Punt, Orthopedagoog


“Goede training met voldoende basis op elk onderdeel. Leuke tips, goede voorbeelden en leuke gemotiveerde trainers.”

Christine Leusink, pedagogisch medewerkster zorgboerderij


“De ABC methodiek levert een grote bijdrage aan het positieve klimaat bij ons op school.”

Roy Jansen Leerkracht OBS Twekkelerveld


“Maud en Saskia geven de training met erg veel humor en helpen je iedere situatie om te buigen naar één waar je weer mee uit de voeten kunt. Het is een training die ontzettend praktisch is en waar je meteen mee aan de slag kunt.”

Madelon, Leerkracht OBS


“Intensieve cursus die het echt waard was om voor terug te komen. Zinvol, praktisch, op super leuke manier gebracht!”

Inge, onderwijsassistente


“Cursus is direct bruikbaar in de groep. Alle tips zijn toepasbaar en erg mooi om te zien dat het direct effect heeft op de persoon/groep/kind. Bedankt.”

Leerkracht OCR


“Ik blijf echt iedere keer nieuwe dingen opsteken! De trainingen blijven uitermate interessant en leuk.”

Stephan van der Molen, Begeleider zorgboerderij


“Fantastisch leerzaam! Bedankt, een verrijking voor mij als persoon/leerkracht!”

Leerkracht


“Het is ze weer gelukt; met hun enthousiasme zetten ze ons aan het nadenken over ons gedrag en wat wij kunnen doen om de kinderen goed te begeleiden! Heerlijk!”

Maaike


“De training daagt je uit om met een andere blik en vanuit een ander perspectief te kijken naar gedrag van ouders, kinderen en collega’s. Mooi hoe begrippen duidelijk worden in een team, waardoor er saamhorigheid ontstaat.”

Desiree, pedagoog


Wij zijn aangesloten bij de NOBTRA (Nederlandse Orde voor Beroepstrainers) en geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs.