Maud Krukkert

Maud Krukkert - trainer bij SMK Trainingen in Hengelo

Mijn naam is Maud Krukkert, bouwjaar 1986. Al vrij vroeg wist ik welke richting mijn carrière moest maken en dat het deze wending zou nemen, had ik alleen maar kunnen dromen! Tijdens het eerste jaar van de opleiding SPH kregen wij de opdracht om een sociale kaart te maken en naar aanleiding daarvan aan te geven met welke doelgroep jij later wilde werken. Mijn antwoord hierop was “ik wil eerst werken in de jeugdzorg, maar daarna ga ik werken met de mensen die op de werkvloer staan”.  

Inmiddels heb ik met veel verschillende doelgroepen gewerkt, van kleine kinderen tot pubers, psychiatrie, gedragsproblematiek. Het leukste van werken met mensen vind ik het constante afstemmen en aansluiten, zien wat er gebeurt en hierop de interventies aanpassen. Teamleden omschreven mij vaak als eindeloos geduldig en creatief in het oplossen van problemen. Dat was tevens mijn uitdaging: leren luisteren. Wat probeert iemand te zeggen met het gedrag dat hij/zij laat zien? Hoe kan ik dat verstaan, wat moet ik horen, zodat hij/zij het gedrag kan aanpassen?

In de training kijk ik graag met cursisten mee, door welke bril kijken ze? En kan ik die bril aanpassen zodat het gedrag van de jongere in een ander perspectief kan worden geplaatst? Makkelijk is het zeker niet, maar samen met de cursist zoek ik tot in de details mee naar de mogelijke antwoorden.

Ik ga ‘vliegend’ naar huis wanneer ik hoor welke effecten onze trainingen hebben. Dat professionals meer rust vinden in hun werk, het lastige gedrag anders kunnen horen en zien waardoor er daadwerkelijk minder conflicten zijn. Ja, dan groei ik een paar centimeter, heb ik een glimlach van oor tot oor, en ben ik dankbaar voor wat wij mogen brengen.

Als trainer ben ik open, oprecht, enthousiast, gepassioneerd. Ik ben een verhalenverteller, praat graag in metaforen en maak op die manier de koppeling van de theorie naar de praktijk . Een goede sfeer in de training vinden wij een voorwaarde om te leren en nieuwe dingen te ontdekken, als dat staat, gaan we de verdieping in. 

SMK is niet alleen een afkorting van onze namen, maar vertegenwoordigt ook ons motto:

Samenwerking Maakt Krachtig

Vrijblijvend kennis maken?

Ben je geïnteresseerd geraakt, neem dan vooral contact met ons op. We komen graag, geheel vrijblijvend, langs om meer informatie te geven en kennis te maken.

Wij zijn aangesloten bij de NOBTRA (Nederlandse Orde voor Beroepstrainers) en geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs.