Saskia Mulder

Saskia Mulder - trainer bij SMK Trainingen in Hengelo

Mijn naam is Saskia Mulder, bouwjaar 1968. Sinds 1991 ben ik werkzaam in de zorg. De eerste jaren als begeleider van oudere verstandelijk beperkte mensen in een, destijds zo genoemd, gezinsvervangend tehuis. Daarna heb ik een groep van deze mensen begeleid naar het begeleid zelfstandig wonen.

Vanaf 1998 werkte ik bij een orthopedagogisch behandelcentrum voor kinderen/ jongeren en jong volwassenen met een lichte verstandelijke beperking. Hier heb ik verschillende functies bekleed; als begeleider op een intensieve behandelgroep voor pubers, als cliëntvertrouwenspersoon en medewerker ouderparticipatie tot aan ortho psychiatrisch begeleider  van kinderen in de leeftijd van 5 t/m 12 jaar. In 2009 ben ik begonnen als trainer van de ABC methodiek, eerst binnen de instelling, later als zelfstandige samen met mijn collega Maud Krukkert.

Het versterken van professionals in ‘hoe om te gaan met lastig gedrag’ in de zorg en het (speciaal) onderwijs vind ik boeiend en interessant. Vooral omdat dit uiteindelijk de desbetreffende kinderen, jongeren, jong volwassenen ten goede komt. Dit maakt me blij en geeft energie!

Wat ik uiteindelijk hoop te bereiken is dat alle mensen op een goede manier bejegend worden, waardoor ze zich kunnen ontwikkelen tot wie ze willen zijn. Ja, inderdaad, een beetje idealisme is mij niet vreemd!  Wat mij verder kenmerkt als trainer is mijn openheid, mijn gevoel voor humor en vooral mijn praktische aanpak.

Lastig gedrag is lastig, moeilijk en ingewikkeld. Door er op een andere manier naar te (laten) kijken, wordt het boeiend, interessant en zelfs leuk! Leuk, omdat je handvaten hebt gekregen om samen met je collega’s naar oplossingen te zoeken.

Ik hoop je snel te ontmoeten!

SMK is niet alleen een afkorting van onze namen, maar vertegenwoordigt ook ons motto:

Samenwerking Maakt Krachtig

Vrijblijvend kennis maken?

Ben je geïnteresseerd geraakt, neem dan vooral contact met ons op. We komen graag, geheel vrijblijvend, langs om meer informatie te geven en kennis te maken.

Wij zijn aangesloten bij de NOBTRA (Nederlandse Orde voor Beroepstrainers) en geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs.